Whisky 16 Rocker - Kajak från Point 65

Whisky 16 Rocker - Kajak från Point 65

16,990.00

Denna kajak kan skickas hem till dig mot avgift eller hämtas i Jönköping eller Göteborg. Vid beställning kommer vi meddela var kajaken finns och exakt. leveranstid. Vanligtvis lev tid ca 3-5 arbetsdagar.

SÄRDRAG

✔︎ Superstabil på öppet vatten
✔︎ Manövrerbar
✔︎ "Bäst i test!" av SeaKayaker Magazine
✔︎ Passar nybörjare och experter
✔︎ Nigel Foster design
✔︎ SymmetrySkegSystem™
✔︎ 3-LayerTechnology

 

 

Längd: 488cm

Bredd: 56cm

Vikt: 25kg

Kapacitet: 155kg

Volym: 345 l

Sittbrunn: 78x41cm

För-lucka: 44x26cm

Akter-lucka: 44x26cm

Fikalucka: 20x20cm

Whisky lucka: 15x15cm

Utföranden: 3-lager Polyeten

Roder: Nej

Skedda: Ja

Lägg till i kassan

BESKRIVNING


Designad av Nigel Foster för att vara allt han söker hos en kajak, och lite mer.

En total nybörjare kan känna sig som Nigel Foster i sittbrunnen på en Whisky 16. I stilla vatten är kajaken bekväm, stabil och lättmanövrerad - en perfekt kajak för att utveckla sina färdigheter.

3-lagers PE konstruktion ger Whisky 16 styvhet och styrka samtidigt som det minskar vikten. Whisky 16 har två stora ovala packluckor fram och bak, en stor rund dagslucka bakom sittbrunnen för att få tillgång till mindre föremål under paddling och en Whisky-lucka, en mindre fikalucka framför sittbrunnen.

Den vadderade sittbrunnen kommer utrustad med en ergonomiskt utformad sits (kolfiber i detta fall) som ger utmärkt stöd men även nära kontakt med kajaken som behövs när det är grov sjö. Whisky 16 Rocker är standard utrustad med Point 65 AIR-Backrest™, ett uppblåsbar ryggstöd för bästa komfort och stöd.


Skrovet är utformat med stor volym i för och akter samt en svagt rundad bottenform med skarpa slag som löper från för till akter. Detta resulterar i en stabil, men väldigt lättmanövrerad form som är speciellt framtagen för större vatten och precisionspaddling. Den stora volymen i fören och aktern förhindrar en s.k. broach där fören gräver ned sig vid surfning, vilket oftast resulterar i en badtur.

Däckets utformning är anpassat för att man lätt ska komma åt luckor vid alla typer av väderlek och temperaturer samt att däcksbeslag etc ej är i vägen vid räddningsmanövrar. Med utgångspunkt från Nigels erfarenheter av kajakexpeditioner i extrema förhållanden har Nigel Foster designat Whisky 16 för både nöje och för expeditioner i extrema farvatten.

Längd: 488cm

Bredd: 56cm

Vikt: 25kg

Kapacitet: 155kg

Volym: 345 l

Sittbrunn: 78x41cm

För-lucka: 44x26cm

Akter-lucka: 44x26cm

Fikalucka: 20x20cm

Whisky lucka: 15x15cm

Utföranden: 3-lager Polyeten

Roder: Ja, mot tillägg

Skedda: Ja

Garanti: 1 år

Färger: Röd, Gul, Orange, Lime, Blå, Ljusblå